Novi Google algoritam Hummingbird

Hummingbird  novi update Google algoritma za pretragu ipak nije toliko strašan kao prethodni, jer ko je preživeo Pandu i Pingvina, već naučio da nema više varanja Googla i pridržava se pravila seo optimizacije sajta. Algoritam je već i bio pokrenut pre nego što ga je Google i zvanično najavio 26. septembra. Hummingbird  algoritam je fokusiran na način pronalaženja podataka. kako se pristupa podacima i način na koji su predstavljeni podaci, pa je njegov najvažniji uticaj način na koji kreirate vaš sadržaj priliko izrade web sajtova i način na koji se vaš sadržaj pronalazi.

Šta treba zanti o novom algoritmu Hummingbird

Google pod nazivom za najnoviju nadogradnju “ Hummingbird “ jer simbolizuje „, precizan i brz “ a, za razliku od Pingvina i Pande, Hummingbird je komplentna promena Google algoritama za pretragu. Panda i Pingvin bili su samo ažuriranje delova algoritma. Google i dalje pokušava da spreči manipulisanje rezultatima pretrage, i to je pokušaj da „razume“ smisao pitanja za pretragu, umesto da se fokusira na ključne reči za pretragu. Evo da objasnimo na primeru, nalazimo se na jugu Srbije i treba nam selidba u krugu od 30 kilometara (znači u blizini već mesta gde živimo) i recimo kucamo selidbe kombijem cena u blizini mog mesta (mesta gde se nalazimo), Google mora da poveže mesto gde se traži, trenutna stvarna lokacija i selidbe kombijem u određenoj aktivnosti, gde uzima u obzir ceo upit,a ne samo podudaranje ključne reči i da nam nudi prevoznike iz Beograda, već najbliže one koje se bave selidbama našem mestu. Hummingbird može da obezbedi bolji i tačniji rezultat pretrage.

Kolibri će se i dalje fokusirati na pronalaženje originalnih sadržaja visokog kvaliteta koji odgovaraju upitima za pretragu. Međutim, pošto je Hummingbird sada traži rezultate za sve složenije upite, vaš sadržaj treba da odgovori  na složenije upite, pa se morate fokusirati više na sadržaj i precizne teme i odgovore u okviru vašeg sadržaja i naslova.

Fokus novog algoritma pretraga na mobilnim uređajima

hummingbird-googleHummingbird – Kolibri update fokusira se na mobilnu pretragu. Sve više se beleži pretraživanja na mobilnim uređajima, Google je redizajnirao mobilnu pretragu da bude što efikasnija da se korisnik fokusira na relevantne rezultate kompleksnih upita. Optimizacija sadržaja i izrada sajta za mobilne uređaje mogu da pomognu da se poveća vidljivost sajta u Hummingbird-u.

 Još uvek aktivni u Hummingbird ispravci su stari favoriti , Panda , Penguin i PageRank. Ovo su samo neki od 200 i više komponenti koje čine Hummingbird algoritam. Kao rezultat toga, sadašnje SEO trikovi i strategije i dalje važe. Tanak sadržaj ili nizak kvalitet sadržaja i dalje će biti kažnjen od strane Pande. PageRank će i dalje nastaviti da rangira veb stranice navođenjem broja i kvaliteta linkova na tim stranicama.

Kao što napisah na početku, ova ispravka u Google pretrage nije stvarno ništa strašna! Ako kreirate i dalje vredan sadržaj koji se bavi potrebama publike, vi ćete i dalje biti nagrađeni u Google pretragama. Novi Google algoritam Hummingbird je samo logičan sledeći korak u pružanju relevantnih rezultata pretrage za složenije upite.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.