SEO OPTIMIZACIJA SAJTA

Optimizacija sajtova i izrada sajtova optimizovanih za pretraživače!

Pre neki dan sretne me jedan čovek na jednome mestu i upita da mu dam preporuku za nekog malog koji zna da uradi lep i dobar sajt, ali da odmah izađe na prvoj strani gugla (google) i ostalih pretraživača (optimizacija sajta), ili da napravi dobar katalog, složi knjigu i obradi fotografije, a one malo lošije fotografije da napravi da valjaju (retuširanje), sklepa dobar propagadni materijal. Još sve da bude profesionalno urađeno, a ne ‘nako samo da uzme pare i nestane, da nije skupo (realne cene) i da poštuje dogovor, e još kad bi mogao  i da mi pogleda računar u kancelariji nešto je usporio, a onaj drugi jutros neće da se upali, sinoć je radio sve je bilo dobro, ja ga  samo  ugasio, izgleda treba mi i  servisiranje računara

Malo razmislih ko bi to sve mogao da uradi, znači njemu treba optimizacija sajta i izrada web sajta, i jedino mu preporučih sebe. Čovek se izvini i reče da je znao za mene, al’ mislio je treba mu neka agencija sa zvučnim imenom!?

Zašto sam tako “skroman” ?

Zašto se meni obratiti za seo optimizaciju i izradu web sajta?

Razloga je mnogo, ali odluka je samo na Vama!

Zato što se profesionalno ovim poslom bavim 19 godina, zato što sam od 10 godine koristio commodore 64, atari, 286 …. do današnjih čuda od tehnike. Dizajnirao sam i uredio nekoliko turističkih publikacija, raznih kataloga, novina i časopisa. Redizajnirao pregršt sajtova i uradio optimizaciju sajta za google i ostale pretraživače. Zato što imam profesionalan odnos prema klijentima, zato što moj cilj nije samo uzeti novac, već svakog klijenta unaprediti u poslovanju i uraditi mnogo više nego što on sam zahteva. Zato što zadovoljni klijenti posle uspešne optimizacije sajta i kada se pojave prvi na google sami donose novac za održavanje vodećih pozicija uz reči “samo me drži na vrhu”  jer su osetili po profitu i obimu proizvodnje šta znači biti na prvi na gugle (google).

Zato što ne stavljam slike John Doe i ne lažiram iskustva zadovoljnih korisnika mojih usluga, već su to stvari ljudi čije sajtove možete pronaći na netu i pozvati ih za mišljenje o saradnji sa mnom.

Ono što mogu da preporučim potencijalnim klijentima je da uz minimalna ulaganja mogu da isprobaju snagu weba i dobre pozicije na pretraživačima, posle toga zaboraviće na štampanje hrpe propagadnog materijala jer web sajt je mnogo jeftiniji i produktivniji.

Usluge

Optimizacija sajta je kompleksan posao – usluge koje pružamo
0
%
ZADOVOLJSTVO KLIJENTA
0
+
GODINA RADA
0
+
PRVIH MESTA
0
+
USPEŠNIH PROJEKATA

Verujte našem iskustvu!

Razumevanje načina na koji pretraživači rade samo je prvi korak u procesu poboljšanja rangiranja sajta u pretrazi. Zapravo poboljšanje ranga sajta uključuje korišćenje različitih SEO tehnika za optimizaciju sajta za pretragu

Istraživanje ključnih reči

Početna tačka za SEO i uključuje sagledavanje po kojim ključnim rečima se sajt već rangira, po kojim ključnim rečima rangiraju konkurenti i koje druge ključne reči traže potencijalni kupci. Identifikovanje termina koje pretraživači koriste u Google pretrazi i drugim pretraživačima daje smernice o tome koji postojeći sadržaj može biti optimizovan, a koji novi sadržaj može biti kreiran.

Marketing sadržaja

Kada se identifikuju potencijalne ključne reči, u igru ulazi marketing sadržaja. Ovo može biti ažuriranje postojećeg sadržaja ili kreiranje potpuno novih delova sadržaja. Pošto Google i drugi pretraživači daju prednost visokokvalitetnom sadržaju, važno je istražiti koji sadržaj već postoji i stvoriti upečatljiv deo sadržaja koji pruža pozitivno korisničko iskustvo i ima šanse da se rangira više u rezultatima pretraživača . Dobar sadržaj takođe ima veće šanse da se deli na društvenim medijima i privuče veze.

Izgradnja linkova

Pošto su veze sa spoljnih veb lokacija (nazvane „povratne veze“ u SEO govoru) jedan od ključnih faktora rangiranja u Google-u i drugim velikim pretraživačima, dobijanje povratnih veza visokog kvaliteta je jedna od glavnih poluga koje SEO ima. Ovo može uključivati promovisanje dobrog sadržaja, dopiranje do drugih veb lokacija i izgradnju odnosa sa vebmasterima, slanje veb lokacija u relevantne veb direktorijume i pritisak da se privlače veze sa drugih veb lokacija.

On page

Poboljšanje stvarne strukture stranice može imati ogromne prednosti za SEO i faktor je koji je u potpunosti pod kontrolom vebmastera. Uobičajene tehnike optimizacije na stranici uključuju optimizaciju URL-a stranice kako bi se uključile ključne reči, ažuriranje oznake naslova stranice da koristi relevantne termine za pretragu i korišćenje atributa alt za opisivanje slika. Ažuriranje meta oznaka stranice (kao što je oznaka meta opisa) takođe može biti od koristi

Optimizacija arhitekture sajta

Eksterne veze nisu jedina stvar koja je bitna za SEO, interne veze (linkovi unutar sopstvene veb stranice) takođe igraju veliku ulogu u SEO-u. Stoga optimizator pretraživača može poboljšati SEO sajta tako što će se pobrinuti da ključne stranice budu povezane i da se relevantan sidreni tekst koristi u tim vezama kako bi se poboljšala relevantnost stranice za određene termine.

Besplatne konsultacije!

Proverite, raspitajte se o svom sajtu i mogućnostima da ga unapredite

064/415 6 366