Osnovna optimizacija sajta za pretraživače

Osnovna optimizacija sajta za preraživače počinje od title taga, što je i ujedno naš naslov stranice. Title tag treba da opisuje sam sadržaj stranice. Treba koristiti ključne reči u title tagu, ali one koje se spominju u sadržaju stranice. Naslov web stranice je jedan od najvažnijih elementa on-page optimizacije sajta, pa zato obratite pažnju, ako možete lepo ukomponujte naslov i ključnu reč stavite na sam početak ili što bliže. Nemojte samo trpati ključne reči i neka ne bude duži od 70 karaktera. Ukoliko radite sajt u wordpresu, biće vam lakše a radite optimizaciju uz pomoć doatak ili plaginova (plugin). U nekom od narednih članka ćemo ih detaljno opisati uz kompletno uputstvo kako se koriste, pa tako možete sami uraditi besplatnu optimizaciju sajta.

Osnovna optimizacija sajtaPričali smo u prethodnom tekstu o on-page optimizaciji sajta, dalje, važno je obratiti pažnju na meta description odnosno kratak opis (otprilike 150 znakova) svakog vašeg članka. To je tekst koji će privući posetioce a kliknu ili ti posete vaš sajt pa spomenite i ovde ključne reči, ali maksimalno tri puta, ne više. Treba ukratko opisati saržaj članka i razmislite dobro jer ovo je već neki prvi preliminarni utisak potencijalnog posetioca koji stiče utisak o vašem sajt, dobar opis će ga privući da poseti vaš sajt. Ono što ne treba da radite je a samo nabrajate i trpate ključne reči, Google to ne voli jer to podseća na spam.

Osnovna optimizacija sajta – važnost sadržaja

Ipak za mene je pisanje sadržaja članka ubedljivo najvažnije i na prvom je mestu. On mora biti jedinstven, treba da ima korisne informacije za posetice, opet ponavljam nemojte trpati ključne reči, vreme prevare Gugla je prošlo, on sada ceni samo sadržaj. Dobar sadržaj će privlačiti posetioce koji će ga deliti na društvenim mrežama, preporučivati, tako će se prirodni linkovi ka vašem sajtu umnožavati, a nema ništa teže nego boriti se protiv linkova koji se dobiju prirodnim putem, tako konkurenciju sigurno ostavljate iza sebe. I još jednom ne zaboravite ne trpajte ključne reči i ne preterujte sa njihovom upotrebom, dovoljno je da budu na početku, sredini i na kraju vašeg teksta. Nakon što sam napisao tekst onda mu dajem kratak opis i title tag.

Slike i osnovna optimizacija sajta

Uz dobar sadržaj morate imati slike, slike privlače posetioce, za osnovnu optimizaciju sajta bitan je naziv slike. Slike morate lepo uklopiti u sam sadržaj i i naslov slike mora sadržati ključnu reč, naravno ako ima smisla, ono što nema smisla je trpati ključne reči u opis slike. I ako iz ovog teksta možda niste nista naučili, bar jedno ste zapamtili osnovna optimizacija sajta za pretraživače nije trpanje ključnih reči i to po principu što više to bolje.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.