Seo optimizacija sajta izbegnite kazne od Googla

Jedna od mojih omiljenih stvari je fudbal. Šut i trčanje za loptom – fudbal, najpopularniji u međunarodnom sportu i prevazilazi granice i jezik. U ligama širom sveta, igrači dobijaju kodeks ponašanja i skup pravila koja se moraju poštovati kako bi igraali i da ostanu u igri. Pa, da li i šta to fudbal i SEO imaju zajedničko ?

SEO ili Search Engine Optimization je kao da igrate fudbal, jer za svako učenje je potrebno je vreme i strpljenje. U fudbalu , vežbate i usavršavate svoje veštine kako bi postigli savršen gol odnosno pogodak. Kada konačno zakucate loptu u gornji ugao mreže, vi znate da sav vaš naporan rad isplatio. Osećaj postizanja gola je pravo oduševljenje. Na isti način, kada ste marljivo radili da optimizujete svoj sajt i na kraju stigli prvu poziciju na rang listi pretraživača. postigli ste svoj cilj i oduševljenje je neprocenjivo. Imate na sajtu i tutorial za optimizaciju sajta kao i neki ibor dobrih seo alta.

Još jedan način po kome su SEO i fudbal slični u osnovnim pravilima igre. Kada počnete da igrate fudbal, znate da morate da poštujete pravila, ili možete dobiti žuti karton kao opomenu ili crveni karton koji će vas izbaciti iz igre. Isto tako, SEO osnove se moraju poštovati, a ako se prekršite neka od pravila, možete dobiti upozorenje ili biti izbačen iz pretraživača (odnosno neće vas biti u pretragama) .

Kako izbeći da dobijete SEO žuti ili crveni karton

optimizacija sajtaNije tajna da je Google najpopularniji pretraživač u svetu. Kada Google postavlja pravila ili pravila igre, SEO igrači moraju da slušaju i da se pridržavaju tih pravila. Šta je potrebno da se izbegne u radu kako vam Google ne bi dao žuti ili crveni karton ?

Google je veoma jasan u svojim smernicama o kvalitetu i “ pravilima igre „. Posebno je istakao 12 smernica seo optimizacije nepovoljnih tehnika koje treba da se izbegnu. Hajde da bacimo kratak pogled na ove “ faulove i primere nedoličnog ponašanja “ da bi vam bilo jasno šta ne treba raditi da ostanete u igri. Napomena: tekst koji je drugom bojom je od aktuelnih smernica Googla, a iza slede moja kratka objašnjenja.

SEO Osnove optimizacije sajta: 12 SEO tehnika izbegavanja :

Automatski generisan sadržaj

Ova praksa podrazumeva korišćenje programa za pisanje sadržaja teksta na sajtu, bez ljudske intervencije .

Link šeme

Link šeme su taktike koje na veštrački način pokušavaju da manipulišu povećanjem Page Rank-a . Ovaj pristup uključuje i linkove ka iz vašeg sajta i preterane razmene linkova .

Prikrivanje sadržaja na sajtu

Prikrivanje sadržaja je strategija gde vaš sajt pokazuje i prikazuje jednu stvar na pretraživačima, a drugu krajnim korisnicima, odnosno posetiocima sajta.

Skrivena preusmeravanja

Skrivena preusmeravanje je prevara korisnika, da kada klikne na jedan link odvede korisnika na potpuno drugu temu na veb stranici .

Skriveni tekst ili veze

Skrivanje teksta ili veza (linkova) služi za prikrivanje informacija od korisnika, ali zato servira druge informacije korisnicima. Primer za to je beli tekst na beloj pozadini .

Pozajmljeni sadržaj

Pozajmljeni sadržaj je ukraden sadržaj koji se nalazi na sajtu u celini ili neznatno modifikovani od originala, ali ne daje dodatnu vrednost. Jednostavno rečeno: Plagijat je pogrešan i neće biti nagrađen od strane pretraživača .

Učitavanje stranice sa nebitnim ključnim rečima

Ova taktika koristi gomilanje ključnih reči sa ciljem povećanja rejtinga na rang listi pretraživača. Generalno, nagomilane ključne reči će izgledati neprirodno i nije dobro iskustvo za čitaoca .

Kreiranje stranice sa zlonamernim sadržajem, kao što su pecanje ili instaliranje virusa, trojance, ili drugog štetnog softvera .

Dovoljno sam rekao. Nije lepo raditi ovakve stvari.

Zloupotreba isečka u prikazu na pretraživačima

Ako se pitate šta je to, to je tekst pod naslovom  u rezultatima pretrage.  Zloupotreba  isečaka bi uključivala strategiju plasiranja informacija koje su potpuno irelevantna za stranicu u pokušaju da poveća rang listi pretraživača .

Slanje automatizovanih upita na Google-u

Pretraživač ne ceni mašine za slanje kompjuterski generisanih upita za proveru rang listi sajtova. Ovo jedirektan “ faul „.

Fudbal i SEO su isti jer za oba je potrebno vreme, strpljenje i veština da se postigne krajnji cilj. Oni su takođe slični, jer svaki ima fundamentalna pravila igre ili pravila, da igrači moraju da ih prate i da ih se pridržavaju kako i ako bi da ostanu u igri.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.