O algoritmu Google RankBrain

O algoritmu Google RankBrain

Google koristi sistem za veštačku inteligenciju mašinskog učenja pod nazivom “RankBrain” kako bi pomogao da reši svoje rezultate pretrage. Pitate se kako to funkcioniše i uklapa se u Googleov sistem za rangiranje, a kako to utiče na seo optimizaciju sajtova? Evo šta znamo o RankBrain-u.

Informacije navedene u nastavku potiču od tri izvorna izvora i ažuriraju se tokom vremena, sa napomenama u kojima se ažuriraju. Evo ovih izvora:

Prvo je Bloombergova priča koja je razbila vest o RankBrain-u . Drugo, dodatne informacije koje je Google sada pružao direktno zemljištu za pretragu. Treće, naše sopstveno znanje i najbolje pretpostavke na mestima gde Google ne daje odgovore. Postaćemo jasni kada se ti izvori koriste, kada se smatra potrebnim, osim opštih informacija o podacima.

Šta je RankBrain?
RankBrain je ime Google-a za sistem veštačkih inteligencionih sistema koji se koristi za pomoć pri obradi rezultata pretraživanja ( a mi smo tu da vas poguramo u optimizaciji sajta), kako je izveštavao Bloomberg, a potvrdio nam je i Google.

Šta je mašinsko učenje?
Mašinsko učenje je kada se računar uči kako da nešto uradi, umesto da ga učine ljudi ili da prate detaljno programiranje.

Šta je veštačka inteligencija?
Prava veštačka inteligencija, ili AI za kratko vreme, jeste da kompjuter može biti pametan kao i ljudsko biće, barem u smislu sticanja znanja i od učenja i izgradnje onoga što zna i stvaranja novih veza.

Istinski AI postoji samo u romanima naučne fantastike, naravno. U praksi, AI se koristi da se odnosi na računarske sisteme koji su dizajnirani da uče i povezuju.

Kako se AI razlikuje od mašinskog učenja? U smislu RankBrain, čini nam se da su prilično sinonimni. Možete ih čuti kako se oboje koriste naizmenično, ili možete čuti mašinsko učenje koje se koristi da opiše vrstu korišćenja veštačke inteligencije.

Dakle, RankBrain je novi način na koji Google rangira rezultate pretraživanja?
Ne. RankBrain je deo Google-ovog algoritma za pretraživanje, računarski program koji se koristi za sortiranje milijardi stranica za koje zna i naći one koji se smatraju najrelevantnijim za pojedine upite.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.