Seo optimizacija najčešće greške

Na stranici SEO optimizacija greške koje treba izbegavati

• Ne koristite rel = „nofolow“. Morate da koristite ovaj atribut u svojim spoljnim vezama, ako su to reklame ili za neke druge linkove
• Ostavljanje mrtvih linkova na vašoj stranici. Ako bilo koji od svojih spoljnih ili unutrašnjih linkova na stranici dobijate da se vraća kod greške 404 (što znači stranica namenjena nije pronađen verovatno zato što je uklonjena ili premeštena na drugo mesto), gubite poene za optimizaciju sajta on-page.seo optimizacija Često proveravajte da li imate nekativnih linkova, uklonite ih ili ažurirajte. Ukoliko radite sajt u wordpressu, imate plugin koji će pratiti sve vaše linkove i obaveštavati vas o vezama koje su neaktivne.
• Prekomerna seo optimizacija. Ne trpajte ključne reči gde god je to moguće. Uverite se da su ključne reči relevantne za vaš tekst odnosno sadržaj, odnosno da imaju veze sa sadržajem.
Optimizacija sajtova za Google podrazumeva i da napraite sajt koji će biti lak za čitanje. Google ima mogućnosti po kojima može da odredi faktor čitljivosti. Možete videti da Google nudi opciju da filtrira rezultate na osnovu standarda čitljivosti.

Seo optimizacija nije prevara Googla ni posetilaca

• Zaboravite na obmanjujuće taktike kao što su skriveni linkovi, stranice za preusmeravanje, sakrivanje sadržaja, skrivene veze u dokumentima, i druge slične prakse, odnosno bilo kakavo varanje pretraživača. Seo optimizacijanije prevara ni posetilaca, ni Googla, a i ako uspete u tome biće kratkotrajna. Sadržaj koji ste pripremili za posetioce je i onaj za Google.
• Prekomerno linkovanje. Dobro je da se odlučite da povežete drugim sajtovima, ali Google predlaže da zadržite veze do maksimalnih 100 na jednoj stranici. Međutim, mnogo je važniji kvalitet nego kvantitet, zato gledajte sa kime se povezujete i ne povezujte se sa sumnjivim sajtovima.
• Kada je reč o sumnjivim sajtovima, ne povezjte se sa farmama linkova, čak više nema smisla ni plaćati linkove, odnosno ubacivati se u diretorijume linkova, ja sam to izbegavao na svim svojim sajtovima.

Seo optimizacija je dug proces koji ako se radi pravilno donosi rezultate, bolju posetu i prodaju proizvoda ili usluga.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.