Sadržaj je najvažniji za optimizaciju sajta

Da li vas je privukao sadržaj neke reklame koju ste čuli danas na radiju, ili na kratko samo neku pogledali na TV. Koliko različitih tekstova zabavnog, stručnog i zanimljivog sadržaja ste pročitali danas. Da li kada uđete u trgovačke centre uzimate besplatne časopise, da li su vam sandučići prepuni šarenih brošura. Da li vas ponekad iznenadi kampanja nekog političara (evo uskoro su izbori). I šta mislite da li svi oni imaju nešto zajedničko? Tekstove koje slušate na radiju, gledate u reklamama na TV, čitate u reklamnim brošurama, reči koje političari izgovaraju ( a sami zanju da ih se nikada neće pridržavati) imaju zajedničko, neko im ih je napisao, ali napisao ih je tako da bi pogodio neku ciljnu grupu i privukao ih, da kupe, probaju proizvod ili uslugu, da glasaju za njega. E to je ono što je trenutno broj jedan u optimizaciji sajtova, sadržaj je najvažniji. Sadržaj privlači posetioce i ako je koristan zadržava ih na sajtu, a Google indexira vašu stranicu za više ključnih reči.

Sadržaj je osnova optimizacije sajta

Da bi imali dobar sajt za njega se mora kreirati dobara sadržaj. Skoro da je optimizacija sajta nemoguća bez dobrog sadržaja. Sadržaj zavisi i kao što vidite gore u sličajevima, nije isto pisati sadržaj za radio, TV, neki časopis ili web stranicu. Danas imamao i novo zanimanje to je copywriter, specijalista za pisanje sadržaja raznih tematika i za različite oblasti. Zato ja uvek insistiram na dobrom sadržaju na sajtu, pa čak kada ga ne dobijem od klijenta ja ga moram sam napisati uz pomoć svojih copywriter – a. Kako najlakše nateram svoje klijente da napišu dobar sadržaj sami, jer ako im ja pišem trošim vreme i moram da proučavam njihovu oblast poslovanja, pa to moram da im i naplatim.

seo-copywriterMarketing se danas razvija neverovatnom brzinom, a to sve zahvaljući internetu. Informacije su svugde dostupne, šire se brzinom svetlosti na društvenim mrežama. Danas potencijalni kupci traže mnogo informacija, i dosta su zahtevni. Naš zadatak je da im omogućimo da budu jedan klik od informacija. Kupci više i ne nasedaju na neke trule i jeftine fore, tako da sadržaj našeg sajta mora sadržati poruku koja mora da bude glasna i jasna. Glasna poruka kao drugačija i kreativna, orginalna i nova ili neka stara ali takva da ćemo je obraditi na sebi svojstven način. Jasna, tačno upućena prema profilu naše ciljane publike. Nemojte se uvek oslanjati na neka pravila jer u životi nije sve ni crno ni belo. Pisanje sadržaja je ipak rizičan posao, jer publika traži uvek više, voli nešto što je jednostvano, ali treba naći granicu da se to ipak ne prejednostavi. Ne treba komplikovati sa dugim rečenicama, sve njih zanima generalno znanje, teško je pogoditi baš pravi način komunikacije koju će ciljna grupa prihvatziti na pravi način. Šta je najvažnije u celoj priči, to je objasniti kupcima kako će oni profitirati i na koji način od cele ove priče.

Konkretno ako sarađujte sa nama, mi ćemo modifikovati Vaš sadržaj prema potrebama, napravićemo sajt i uraditi optimizaciju sajta za pretraživače. U roku od dva meseca Vi ćete početi da prodajte svoje proizvode ili usluge i platićete nama za naše usluge. Videćete kakav je to neverovatan osećaj kada vam zazvoni telefon, a sa druge strane žice kažu video sam na vašem sajtu …. Onda shvatate da se sve isplatilo i da postajtete vodeći u zemlji za svoje usluge ili proizvode i lagano razvijate svoj brend.

Šta očekuju kupci prilikom posete vašem sajtu

  • pre svega da se dobro informišu i zabave
  • nauče nešto što im može koristiti u svakodnevnom životu, da unapredi njihov posao, pogledaju nešto o svom hobiju
  • mora postojati interakcija, odnosno da se poistovete sa problemom koji treba da reše i da im u tome pomogne vaš proizvod ili usluga
  • u pozadinu svega se uvek krije novac i to je za što manje novca pronaći bolju i kvalitetniju uslugu ili proizvod, i to da bude uvek bolje i jeftinije od onoga što su do sada koristili

Ovo poslednje ne važi u slučaju kod mene, jer meni se obično javljaju korisnici koji su provo probali sa jeftinom izradom sajta, jer njih je interesovala cena izrade sajta, pa kada su videli da čame na trećoj strani ili ko zna gde shvatili su da moraju da pljunu više novca da bi imali bolju poziciju na Googlu

Kao što vidite pisanje sadržaja je sastavni deo života, zato dobar sadržaj gura vaš sajt napred, stvra bolju vezu sa kupcima, opravdava njihovo poverenje u Vas i vaš brend. zato pomozite kupcima da vas pronađu i izgrade poverenje u vas. Kontaktirajte nas i za dva do tri meseca imaćete sajt koji donosi novac. U 90% slučajeva uloženi novac isplatite sa dva ili tri poziva.

A ako vam već ne ide pisanje teksta nemojte se mučiti i lupati glavu, kontaktirajte nas jer mi pravimo sajtove sa dobrim sadržajem, a ovaj posao ima i  svoje čari, a to je izvući ono najbolje iz vašeg proizvoda ili usluge i predstaviti je kupcima. Ali ipak je neverovatan osećaj uspeha kada vaš sajt upravo osvane na prvoj strani Googla ili baš bude prvi na prvoj strani.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.