Faktori seo optimizacije sajta

Google sve više teži da poboljša svoj kavlitet pretrage, i sve više ceni sadržaj smog sajta. Ovde su nabrojani glavni faktori koji mogu uticati na vaše pozicije, i o kojima treba razmisliti prilikom izrade sajta.

Kvalitet sadržaja

Na kraju krajeva , sve se svodi na kvalitet i vrednost sadržaja na sajtu. Google je bio veoma eksplicitan ove godine oko kvalitetnog sadržaja, pa očekujemo da se ovaj trend preneti i naredne godine u punoj snazi. Faktori kvaliteta sadržaja su jedinstvenost sadržaj i tema, bogastvo informacija kojima sajt raspolaže

AuthorRank

Iako studije o njegovoj vrednosti su još uvek u toku. Jedna stvar koju možemo da budemo sigurni da će AuthorRank ojačati kredibilitet i vrednost na vašem sajtu , i to će biti od vitalnog značaja za svakog ko se bavi izradom web stranica.

Signali sa socijalnih mreža

Posle mnogo rasprave i diskusije, socijalni signali su u velikoj meri prihvaćen kao važeći faktori rangiranja sajtova na Googlu. . U narednih godinu dana ( a verovatno u narednim godinama ), socijalni signali će igrati sve veću ulogu. Akcije, retvetovi , lajkovanje, šerovanja, možda i najvažnije , G +1  trofeji koji svaki sajt mora sakupljati.

Sajt optimizovan za mobilni prikaz

Iako to ne utiče direktno  na rangiranje stranice, to će imati ulogu u posetama sa pretraživača . Google je jedna od prvih kompanija koja je postala svesna ovog trenda u veb pretraživanju zbog sve većeg prisustva tableta i smart telefona . Odgovarajući dizajn ne može da bude eksplicitni SEO faktor , ali u smislu upotrebljivosti, verovatno je da će biti veoma uticajan element.

Lokalizacija

Google sve više favorizuje pretragu ka lokalnim sajtova i ove informacije postaju sve očiglednije u mnogim pretragama.  Sajtovi koji se primenjuju lokalni SEO će uživati u višem rangu i vidljivosti na pretraživačima. Ovo uključuje podatke na mapama, predlozima, citati, recenzije, kritike.

Medij

Slike i video snimci su sve traženiji na Internetu . Možda ste već primetili da su neki video snimci bolje plasirani od tekstualnog sadržaja na istu temu.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.