Optimizacija sajta za mobilni telefon

Sve više i više poseta i pretraga se beleži na mobilnim uređajima, kao što su Iphones ili smart telefoni bazirani na androidu, sve više je tableta u upotrebi i drugih prenosivih uređaja. Da li znate kako vaš sajt izgleda na smart telefonu ili tabletu? Činjenica je da većina sajtova nije optimizovana za mobilni internet, zbog toga većina posetilaca brzo napusti vaš sajt. Neke statistike govore da je veći broj posetilaca koji stiže sa mobilnih uređaja, nego sa desktop računara. Ako mislite da nešto ozbiljno napravite sa svojim poslom morate uraditi optimizaciju sajta za mobilne telefone. Važno je biti prisutan, odnosno omogućiti posetiocima da vide vaš sajt i sa mobilnih uređaja.

Uradite odmah optimizaciju sajta za mobilni telefon

Već smo naveli kolika je ekspanzija mobilnih uređaja i koliko se sve više pristupa sajtovima sa njih. Danas nemati sajt koji je optimizovan za mobilni telefon, je otprilike slično kao da niste ni uradili optimizaciju sajta za Google. Evo primera, dobro ste pozicionirani na pretraživačima i potencijalni kupac vas je našao na netu putem mobilnog telefona. Otvara vaš sajt u veličini desktop verzije i počinje da žmirka da se beči, pomera levo, desno, ili je sve ogromno, ili je sve previše sitno, ne vidi ništa, napušta sajt i ode kod konkurencije koja je lošije pozicionirana na pretraživačima, ali ima optimizovan sajt za mobilni telefon. U prevodu, prilikom izrade web sajta treba imati stranicu koja se može lepo videti i na malom ekranu, lagano pristupiti ključnim informacijama.

optimizacija-sajta-za-mobilne-telefoneDva načina optimizacije sajta za mobilni telefon

Ukoliko se obratite nama za izradu web sajta, mi obično radimo sajt u wordpressu dobićete sajt koji je već optimizovan za mobilne uređaje i to po istoj ceni za koju bi platili desktop verziju. Prilikom izrade web stranice kod nas se podrazumeva da sajt bude urađen i u mobilnoj verziji.

Jedan od načina je da već ako imate sajt, možemo uraditi mobilnu verziju sajta, gde će kada korisnik pristupi vašem sajtu sa mobilnog uređaja automatski biti prebačen ma mobilnu verziju vašeg sajta. Takav primer našeg rada je sajt vozdkomerc.co.rs

Drugi način je responsive dizajn sajta koji je prilagođen za mobilne uređaje. Ovaj način je mnogo bolji, ali je dosta skuplji, jer ako imate već urađen sajt potrebno ga je uraditi na drugi način, pa to iziskuje naravno nove troškove. Primer sajta: osecina.com i scosecina.com

Ako se opredelite da vam mi uradimo sajt, onda se te na dobitku jer imaćete 3 u 1 odnosno sajt za koji je urađena optimizacija sajta za pretraživače i optimizacija sajta za mobilne telefone i to sve po istoj ceni.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.