Optimizacija sajtova vs plaćeni oglasi na Guglu

Verujem da već svi znate šta je optimizacija sajtova, definicije SEO i ostalo. Hajde malo da pričamo nešto konkrektno vezano za optimizaciju sajtova. Postoje dve vrste rezultata na pretragama to su organski rezultati, to su oni rezultati koji se nalaze ispod plaćenih spoznorisanih rezultata koji su označeni žutom bojom. Koliko je pametno uložiti novac u plaćene oglase je diskutabilno, moje mišljenje je da je bolje uložiti novac za optimizaciju sajtova, nego jednokratno plaćati spozorisane oglase. Koliko dugo ste spremni da plaćate oglase, koliko novca ćete dati Googlu za to vreme? Pa iako plaćate oglase morate imati kvalitetno urađen web sajt koji će na pravi način prezentovati vašu uslugu ili proizvod.

Optimizacija sajtova je isplativija

optimizacija sajtovaOkreni obrni ali optimizacija sajtova je pravo rešenje. Cena optimizacije sajta je u svakom slučaju na duži vremenski period isplativija od plaćenih oglasa, jer uloženi novac za ostvarivanje dobrih pozicija na Google sigurno je jeftinije, nego stalno plaćanje oglasa. Cena oglasa zavisi od konkurencije, odnosno koliko ima onih koji su rešili da daju novac Googlu za određeni pojam, frazu ili ključne reči.

Optimizacija sajtova pregled plaćeni oglasi

Proučimo kakva je situacija sa našim kolegama, mi smo trenutno treći – četvrti, a razlog zašto ljudi veruju više organskim rezultatima pretrage u odnosu na plaćene oglase je prikazan na slici, da li je neko od ovih koji plaćaju oglase u prvih pet, nije. Zato i plaća oglase, i da li ste bi se vi opredelili da sarađujete sa nekim ko ne može da se izbori za ključnu reč proizvoda koji nudi, već mora da plaća oglase. Mislim da smo na ovom primeru razrešili dileme oko izbora optimizacija sajtova ili plaćeni oglasi.

Mi vam predlažemo da nas kontaktirate da se dogovorimo i preporučujemo za vas najisplativiju opciju a to izrada web sajta koji će biti optimizovan za pretraživače.

.

1 Comment

  1. Seo optimizacija sajta, pripreme i početak | Optimizacija sajta | Optimizacija sajta za pretraživače - 2 juna, 2013

    […] biti prisutan i na webu. Seo optimizacija sajta je  rešenje za vas. Ako vas ubeđuje neko da plaćate Google oglase, dobro […]

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.